top of page

CCNA Routing and Switching

Pret

€800

Durata

Categorie

8 luni

Cisco

Descriere

Despre curs

Cisco CCNA Routing and Switching (R&S) v7 reprezintă un curs de inițiere elaborate de către compania Cisco pentru specialiști în telecomunicații. CCNA Routing & Switching furnizează teorie generala despre rețele, experiența practică și oportunități de explorare a carierei și dezvoltare de abilități.

Curriculumul pune accent pe gândirea analitică, rezolvarea de probleme, colaborare și aplicarea practică a aptitudinilor într-un mediu real. Toate cursurile includ activități e-doing extrem de interactive care stimulează învățarea și îmbunătățesc abilitatea de reținere a informației, laboratoare practice, activități de învățare bazate pe simulare și evaluări online.

CCNA Routing & Switching preda concepte de rețelistică și abilități de la aplicații de rețea la protocoale și servicii oferite de acele aplicații către nivelurile inferioare ale rețelei. Studenții vor progresa de la retelistica de baza către modele practice și teoretice mai complexe pe măsură ce avansează în studierea materiei.

După finisarea cursului studenții ar putea susține (opțional) examenul de certificare 200-301 CCNA R&S recunoscute internațional de comunitatea inginerilor. Examenul se susține la unul din centrele autorizate VUE și este contra plată separat de această ofertă. 

Modul de organizare a cursului

Lecțiile vor fi organizate după un program academic de doua ori pe săptămână a câte 2.5-3h fiecare sesiune. Sesiunile de teorie se alternează cu lecții practice (60% teorie, 40% lab).

Obiectivele cursului

După finisarea cursului CCNA Routing and Switching absolventul va fi capabil să:

  • Construiască o rețea conform standardelor internaționale

  • Configureze dispozitivele de rețea Cisco

  • Asigure colaboratorii organizației cu servicii de rețea

  • Creeze un mediu securizat de transfer a datelor

  • Asigure funcționarea, Scalabilitatea, monitorizarea unei rețele

  • Configureze tunele securizate de transfer a datelor prin Internet (VPN)

Cui se adresează?

  • Perfect pentru persoanele ce-si doresc un început de cariera in domeniul IT

  • Administratorilor rețea

Structura cursului

CCNA Routing & Switching este împărțit în trei module:

Modul

Obiective

CCNA 1 - Introduction to Networks

In cadrul primului curs se vor discuta notiuni de introducere in networking intr-un context practic, acoperind atat partea hardware, arhitecturala cat si cea legata de functiile, componentele si modelele unei retele de calculatoare. Principiile si structura adresarii IP, precum si conceptele, mediile si protocoalele Ethernet sunt introduse pentru a oferi o baza pentru cursurile ulterioare.

CCNA 2 – Switching, Routing, and Wireless Essentials

La sfarsitul acestui curs veti fi capabili sa configurati si depanati routere si switch-uri si sa rezolvati probleme des intalnite legate de aggregarea canalelor (Etherchannel), crearea cailor redundante pentru trafic (STP),  LAN-uri virtuale si routarea inter-VLAN in retele IPv4 si IPv6, crearea retelelor Wireless si protejarea retelor de la factori interni si externi.

CCNA 3 - Enterprise Networking, Security, and Automation

La terminarea acestui curs veti fi capabili sa configurati si depanati routere si switch-uri si sa rezolvati probleme de baza pentru OSPF, asigurarea transmiterii calitative in retele convergente (QOS), implimentarea protocoalelor automatizate de administrarea si monitorizarea retelelor. 


bottom of page