top of page

CCNP ENCOR

Pret

€2000

Durata

Categorie

15 luni

Cisco

Descriere

Despre curs

Cisco CCNP Enterprise Core (ENCOR) reprezintă un curs avansat elaborat de către compania Cisco pentru specialiști în rețelistică. CCNP ENCOR furnizează teorie aprofundată despre rețele, experiență practică și oportunități de dezvoltare profesională și abilități avansate.

Curriculumul pune accent pe gândirea analitică, rezolvarea de probleme complexe, colaborare și aplicarea practică a aptitudinilor într-un mediu real. Toate cursurile includ activități e-doing extrem de interactive care stimulează învățarea și îmbunătățesc abilitatea de reținere a informației, laboratoare practice, activități de învățare bazate pe simulare și evaluări online.

CCNP ENCOR predă concepte avansate de rețelistică și abilități de la infrastructura rețelelor la protocoale și servicii complexe oferite de acestea. Studenții vor progresa de la concepte intermediare la modele teoretice și practice complexe pe măsură ce avansează în studierea materiei.

După finalizarea cursului, studenții ar putea susține (opțional) examenul de certificare 350-401 ENCOR, recunoscut internațional de comunitatea inginerilor. Examenul se susține la unul din centrele autorizate VUE și este contra cost, separat de această ofertă.

Modul de organizare a cursului

Lecțiile vor fi organizate după un program academic de două ori pe săptămână, a câte 2.5-3 ore fiecare sesiune. Sesiunile de teorie se alternează cu lecții practice (60% teorie, 40% laborator).

Obiectivele cursului

După finalizarea cursului CCNP Enterprise Core, absolventul va fi capabil să:

  • Conceapă și implementeze rețele complexe conform standardelor internaționale

  • Configureze și administreze dispozitivele de rețea Cisco avansate

  • Asigure servicii de rețea robuste și scalabile

  • Creeze un mediu securizat pentru transferul datelor

  • Asigure funcționarea, scalabilitatea și monitorizarea rețelelor mari

  • Implementeze soluții avansate de securitate și VPN

Cui se adresează?

Cursul este perfect pentru:

  • Persoanele care doresc să avanseze în cariera lor în domeniul IT și rețelistică

  • Administratorii de rețea cu experiență care doresc să își îmbunătățească abilitățile și cunoștințele

Structura cursului

CCNP Enterprise Core este împărțit în mai multe module, fiecare cu obiective clare:

Modul 1: Architecture

În acest modul se vor discuta noțiuni avansate de arhitectură de rețea, acoperind topologiile rețelelor enterprise, componentele cheie și designul rețelelor scalabile și securizate.

Modul 2: Virtualization

Se vor explora conceptele de virtualizare, inclusiv implementarea și gestionarea soluțiilor de rețea virtualizate, hypervisorilor și rețelelor definite prin software (SDN).

Modul 3: Infrastructure

Acest modul se concentrează pe configurarea și gestionarea infrastructurii rețelelor, inclusiv rutarea avansată (OSPF, BGP), switching (VLAN-uri, STP), și tehnologii de redundanță și agregare a legăturilor (EtherChannel).

Modul 4: Network Assurance

În acest modul se vor acoperi metodele și tehnologiile de asigurare a funcționării rețelei, inclusiv monitorizarea performanței, detectarea și rezolvarea problemelor de rețea și utilizarea instrumentelor de management al rețelei.

Modul 5: Security

Acest modul se concentrează pe securitatea rețelelor, abordând conceptele de bază și avansate de securitate, configurarea firewall-urilor, implementarea politicilor de securitate și protejarea rețelelor împotriva amenințărilor interne și externe.

Modul 6: Automation

Ultimul modul acoperă automatizarea rețelelor, incluzând scriptingul, utilizarea API-urilor și instrumentelor de automatizare pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce erorile umane în gestionarea rețelelor.

Prin acest curs, participanții vor dobândi competențe avansate în proiectarea, implementarea și gestionarea rețelelor complexe, fiind pregătiți să susțină examenul de certificare Cisco CCNP ENCOR.

bottom of page